Πάλι η Μπάρτσα (3-1)

Ξανά στην κορυφή. Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Γιουβέντους με 3-1 στον τελικό του Βερολίνου και για 5η φορά στην ιστορία της κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ. Ράκιτιτς (4΄), Σουάρες (68΄) και Νειμάρ (90΄+4΄) πέτυχαν τα γκολ των Καταλανών. Η Γιουβέντους ισοφάρισε με τον Μοράτα (55΄) αλλά δεν... άντεξε.

Σε έναν εξαιρετικό τελικό, οι μπλαουγκράνα επικράτησαν 3-1 της (κάτι παραπάνω από) αξιόμαχης Γιουβέντους και όχι μόνο σήκωσαν για πέμπτη φορά το Champions League,

αλλά έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία με δύο τρεμπλ (μετά από εκείνο του 2009). Ράκιτιτς, Σουάρες και Νεϊμάρ (με το... κερασάκι στην τούρτα) υπέγραψαν το θρίαμβο των Καταλανών κι ενώ ο Μοράτα είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους «μπιανκονέρι» (διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε πτώση του Πογκμπά) οι οποίοι δεν κατάφεραν να πιάσουν την Ίντερ ως η μόνη ιταλική εκπρόσωπος με τρεμπλ.

Αυτό το ματς, αυτός ο τελικός ήταν ο τελευταίος του Τσάβι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Του μεγάλου αρχηγού που απο... σήμερα είναι παρελθόν για τους Καταλανούς έπειτα απο 25 χρόνια και 25 τρόπαια (!) στην καριέρα του.

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπατζάλι, Μπονούτσι, Εβρά (89' Κομάν), Μαρκίζιο, Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ (80' Περέιρα), Τέβεζ, Μοράτα (85' Γιορέντε)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα (77' Τσάβι), Ράκιτιτς (90' Ματιέ), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

Keywords
Τυχαία Θέματα