Πάμε διακοπές στην Αίγινα

Προορισμός μας σήμερα είναι η Αίγινα, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828. Το συμβατικό πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά θα μας φέρει στο νησί σε 1 ώρα και 10 λεπτά. Τα εισιτήρια μετ' επιστροφής θα στοιχίσουν 103 ευρώ στο ζευγάρι με αυτοκίνητο ή 78 ευρώ με μηχανή. Αν πάλι βιαζόμαστε και χωρίς όχημα τα ιπτάμενα δελφίνια θα μας πάνε σε 45 λεπτά, αντί

55 ευρώ.

Οι τσιμπημένες τιμές όμως δεν είναι πρόβλημα, αφού οι ξενοδόχοι της Αίγινας πριμοδοτούν τα εισιτήρια για όσους επιλέγουν τη διαμονή στο νησί.
Στο λιμάνι τον επισκέπτη υποδέχεται ο ναός του Άγιου Νικόλα του Θαλασσινού, ενώ διάσπαρτα είναι τα σημάδια από τη μεγάλη ιστορία της Αίγινας.
Αριστερά ο χώρος της κολώνας, της μοναδικής που απέμεινε από τον ναό του Δελφινίου Απόλλωνα και δίπλα ο «Κρυπτός λιμένας» με ίχνη από τους νεώσοικους που στέγαζαν 400 τριήρεις.

Χαρακτηριστικές εικόνες τα μόνιππα και τα καΐκια-μανάβικα που είναι δεμένα στο λιμάνι. Στα στενά σοκάκια ανακαλύψτε τον Άγιο Διονύσιο, Μητρόπολη της Αίγινας, όπου ορκίστηκε η πρώτη κυβέρνηση μετά την Επανάσταση του '21.

Στην οδό Μητροπόλεως το Κυβερνείο, κατοικία του Καποδίστρια, ενώ 100 μέτρα από το λιμάνι ο Πύργος του Μαρκέλλου, όπου στεγάστηκε η πρώτη Ελληνική κυβέρνηση.

Βορειότερα ο Ναός της Αθηνάς Αφαίας, που κτίστηκε μετά τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Λέγεται πως με το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και την Ακρόπολη των Αθηνών σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο.
Μην ξεχάσουμε τη μεσαιωνική Παλαιοχώρα, απέναντι από το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Μοιάζει με το Μιστρά με πολλές Εκκλησίες και ερείπια από σπίτια. Και οπωσδήποτε το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, που κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες.

Για όσους δεν μπορούν να. περιοριστούν απέναντι και σε απόσταση 10 λεπτών βρίσκεται το Αγκίστρι, ένα καταπράσινο νησί με υπέροχες παραλίες, ενώ από την Πέρδικκα καΐκια μας μεταφέρουν στη Νησίδα. Ένα πευκόφυτο νησάκι γεμάτο ζαρκάδια, κρι κρι και παγώνια, που τρώνε από το χέρι του επισκέπτη.
Η Αίγινα όμως προσφέρεται και για πεζοπορία, καθώς έχει πολλές διαδρομές και μονοπάτια που μπορείτε να ακολουθήσετε. Και φυσικά μία επίσκεψη στο Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων θα σας μείνει αξέχαστη.
Δύσκολο χαρακτηρίζει το φετινό καλοκαίρι ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Σταύρος Καλαμάκης, ο οποίος μίλησε στον Νεκτάριο Ανδριόπουλο.

Keywords
Αναζητήσεις
διακοπές αίγινα, αιγινα που να παω
Τυχαία Θέματα