Πάμε ...Ηράκλειο

Ο νομός Ηρακλείου βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου. Είναι ο πιο πυκνοκατοικημένος νομός της Κρήτης και η πρωτεύουσά του, η πόλη του Ηρακλείου, είναι η πρωτεύουσα του νησιού.

Άλλες αναπτυγμένες πόλεις και χωριά είναι η Αγία Πελαγία, τα Μάλια, η Χερσόνησος, ένα πολύ καλά οργανωμένο τουριστικό θέρετρο, οι Επάνω Αρχανές, η Νέα Αλικαρνασσός, οι Μοίρες και η Αγία Βαρβάρα. Το κλίμα του νομού είναι πολύ καλό με ηλιοφάνεια τις περισσότερες μέρες
του χρόνου.

Υπάρχουν διάφορα βουνά με την οροσειρά Δίκτη και τον Κόφινα, τα πιο σημαντικά και επίσης μερικές πεδιάδες. Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα από πολλά καταστήματα της πρωτεύουσας και άλλων αναπτυγμένων τουριστικά χωριών ή μπορείτε να μετακινηθείτε με τα λεωφορεία από όλα τα μέρη του νομού.

Ο νομός Ηρακλείου έχει πολλές σαγηνευτικές τοποθεσίες, ιδανικές για λάτρεις της φύσης. Εντυπωσιακά σπήλαια όπως οι Καμάρες στο Ζάρο και χωριά με χρυσαφένιες αμμουδιές όπως οι Καλοί Λιμένες παρουσιάζουν θαυμαστές εικόνες, φτιαγμένες από τη φύση και το χρόνο.

Υπάρχουν, επίσης, πολλές περιοχές για ορειβασία και πεζοπορία και διάφορα θερινά θέρετρα, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θάλασσα κάνοντας θαλάσσιο σκι ή wind surfing. Διάθεση για περιπέτεια και επιθυμία για εξερεύνηση είναι τα μόνα που χρειάζεστε για να ανακαλύψετε την ομορφιά του νομού Ηρακλείου.

Ο νομός Ηρακλείου είναι φημισμένος για τους αρχαιολογικούς χώρους της Κνωσσού και της Φαιστού.

Η αρχαία πόλη της Κνωσσού, 5 χλμ. από την πρωτεύουσα, ήταν το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μινωικό ανάκτορο της περιόδου 2000 - 1400 π.Χ. .

Στην αρχαία πόλη της Φαιστού, 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, υπάρχει ένα παρόμοιο ανάκτορο, με αυτό της Κνωσσού, όμως λιγότερο πολύπλοκο και πιο εύκολο για περιήγηση.

Ο νομός Ηρακλείου έχει πολλούς ακόμα αρχαιολογικούς χώρους, ερείπια από τη μινωική και μεταμινωική περίοδο, όπως οι αρχαίες πόλεις Μάλια, Γόρτυς και Τύλισσος.

Η πόλη του Ηρακλείου έχει πολλά μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό, το Ιστορικό και το Εκκλησιαστικό μουσείο με διάφορα κομμάτια από την κρητική παράδοση και μινωικά ερείπια.

Στο Ηράκλειο μπορείτε να φτάσετε με πλοίο σε 8 ώρες και 30 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά. Θα σας κοστίσει από 190 ευρώ μετ΄ επιστροφής για το ζευγάρι που θα ταξιδέψει με μηχανή στο πρωινό δρομολόγιο (330 ευρώ στο βραδινό με καμπίνα) μέχρι 269 ευρώ για το πρωινό δρομολόγιο με αυτοκίνητο (449 στο βραδινό με καμπίνα).

Για την εικόνα στις κρατήσεις στο Νομό Ηρακλείου ο Διευθυντής της Ένωσης Ξενοδόχων Νίκος Φουντουλάκης τονίζει πως είναι μειωμένες έως και 25%, ωστόσο η κίνηση από την Ρωσία παρουσιάζει αύξηση 20%
Παραλίες στο Ηράκλειο υπάρχουν πολλές και θαυμάσιες, τόσο οργανωμένες όσο και απομακρυσμένες και ερημικές.

Μπορεί οι ερημικές παραλίες να μην προσφέρουν κάποιες ανέσεις, σίγουρα όμως προσφέρουν έλλειψη πολυκοσμίας, πιο «παρθένο» περιβάλλον και αυ
Keywords
Τυχαία Θέματα