Παραδόθηκε ο καταζητούμενος απόστρατος

Στα χέρια των αρχών οι περισσότεροι από τους καταζητούμενους για τους οποίους είχαν εκδοθεί τα αρχικά 32 εντάλματα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αναφορικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Τελευταίος ένας απόστρατος αξιωματικός ο οποίος εμφανίστηκε στο εφετείο προκειμένου να παραδοθεί. Ο απόστρατος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος κρατείται από την Αντιτρομοκρατική, φέρεται να είχε οργανωτικό ρόλο στην δολοφονία του Παύλου

Φύσσα και έχουν καταγραφεί συνομιλίες του με τον Γιώργο Ρουπακιά το βράδυ πριν και μετά το έγκλημα.

Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να μεταχθεί αργά το μεσημέρι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του. Ο υπαρχηγός της οργάνωσης υποστήριξε ότι οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί όλων των κομμάτων επιχειρούν να πλήξουν την «καθαρή» Χρυσή Αυγή και όπως τόνισε όταν κυβερνήσει τον τόπο θα τους οδηγήσει στην Δικαιοσύνη. Δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις εγκληματικές πράξεις στη δικογραφία, αλλά ούτε γνωρίζει τους δράστες, καθώς και την πολιτική τους ταυτότητα.

Αποκήρυξε το ναζισμό, αλλά ακόμη και τη δράση, αμφίεση και το στρατιωτικό βηματισμό μελών της οργάνωσής του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος στην απολογία του, η οποία έρχεται τώρα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι σήμερα δεν συμφωνεί με τα κείμενα της νιότης του περί του ναζισμού, καταδίκασε όλες τις μορφές βίας και αρνήθηκε ότι γνώριζε για τάγματα εφόδου. Άλλη ωστόσο ήταν η στάση του μετά την απόφαση προφυλάκισής του, καθώς εξερχόμενος της Ευελπίδων φώναξε: «Ζήτω η νίκη», κατά το ναζιστικό χαιρετισμό «Sieg Heil».

Το ανακριτικό έργο στην Ευελπίδων συνεχίζεται σήμερα με τις απολογίες της συζύγου και της πεθεράς του Γιώργου Ρουπακιά, οι οποίες εμφανίστηκαν χθες οικειοθελώς, και είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι έρευνες για το φάκελο της Χρυσής Αυγής στρέφονται τώρα στο Πέραμα, και στην επίθεση που είχαν δεχθεί αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ.

Για τις 11 Οκτωβρίου -αντί για τις 15, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί- πήραν προθεσμία να απολογηθούν τα δύο, από τα τέσσερα, άτομα που παρουσιάστηκαν σήμερα στον ανακριτή Πειραιά, για την υπόθεση της επίθεσης στο Πέραμα. Οι δύο, έχουν αναγνωρισθεί από τα μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής, που τούς επιτέθηκε με λοστούς και καδρόνια στο Πέραμα, έξω από τις εγκαταστάσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου.

Το τέταρτο άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση δεν είχε εμφανισθεί έως τις 10 το πρωί στις δικαστικές αρχές Πειραιά. Στην περίπτωση που δεν παρουσιασθεί αυτοβούλως καθώς έχει επιδοθεί κλήση σε απολογία αναμένεται να εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για προσαγωγή τριών ατόμων όσον αφορά την υπόθεση της Μαρφίν. Υποστηρίζει ότι ο φάκελος εστάλη στην εισαγγελία.

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες το απόγευμα σε Περιστέρι και Αγία Παρασκευή αλλά και στην Περαία Θεσσαλονίκης. Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο Θησείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα