Παράταση για την Προανακριτική

Παράταση των εργασιών της έως τις 25 Απριλίου έλαβε με απόφαση της ολομέλειας της Βουλής η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τη λίστα Λαγκαρντ.

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρίστος Μαρκογιαννακης σημείωσε ότι συνιστά τραγέλαφο εάν η επιτροπή καταθέσει το πόρισμα πριν να έχει στα χέρια της την έκθεση του ΣΔΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος που διενεργεί το σώμα στα 4 συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου θα είναι στη διάθεση της

επιτροπής στις 10 Ιουνίου.

Από το βήμα της ολομέλειας, ο κ. Μαρκογιανακης επεσήμανε ότι ο χαρακτηρισμός ενός αδικήματος ως κακούργημα ή πλημμέλημα εξαρτάται από το ύψος της ζημίας ή του οφέλους εκείνου που διέπραξε το αδίκημα αφήνοντας να εννοηθεί ότι για τη περιγραφή των τυχόν ευθυνών του Παπακωνσταντίνου είναι αναγκαία η έκθεση του ΣΔΟΕ.

«Θα υποστούμε είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης τη χρονική ταλαιπωρία διαφορετικά θα με χαρακτηρίζανε πάπα του κουκουλώματος».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δε θα παραστεί αύριο στην επιτροπή που με αίτημα της είχε ζητήσει την αυτοπρόσωπη παρουσία του, αλλά θα αποστείλει νέο υπόμνημα με το οποίο θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν παρίσταται.

Keywords
Τυχαία Θέματα