Παρέμβαση Σημίτη για την υπόθεση Siemens

Σε "συστηματική προσπάθεια" να παρουσιαστεί η περίοδος διακυβέρνησης από τον ίδιο ως "μια εποχή χωρίς σημασία για την Ελλάδα" αποδίδει τις αιτιάσεις που διατυπώνονται από τη ΝΔ στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, με ένα πολυσέλιδο κείμενο που απέστειλε στους βουλευτές και εν συνεχεία έδωσε στη δημοσιότητας αντικρούει
επιχειρήματα και εκτιμήσεις όπως αυτές έχουν περιληφθεί στο πόρισμα της Εξεταστικής που συζητείται αύριο στη Βουλή.

"Η χώρα για τα χρόνια από το 1996 έως το 2004 έκανε σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη της, το διεθνές κύρος της, τις υποδομές και τη βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών. Μια σύγκριση με το σήμερα είναι εύγλωττη", αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "αντιπαραθέσεις εντυπώσεων και κομματικές διαμάχες που δεν ωφελούν τη χώρα.

Ο κ. Σημίτης αναφέρεται σε δύο κρίσιμες υποθέσεις που σχετίζονται με τις συμβάσεις με τη Siemens, τον ΟΤΕ και το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων. Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι γνώριζε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και παραδέχεται ότι κατά την επιλογή κάποιων συνεργατών έγιναν και λάθη, χωρίς ωστόσο ονομαστική αναφορά στους κ.κ. Αν. Μαντέλη και Θ. Τσουκάτο.
Keywords
Τυχαία Θέματα