«Παρεξήγηση» λέει τώρα ο Κάμερον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υποστήριξε σήμερα ότι έχει παρεξηγηθεί και ότι παρερμηνεύτηκαν τα σχόλια που έκανε υπονοώντας ότι θα πρέπει να υποβάλουν την παραίτησή τους όσοι υπουργοί της κυβέρνησής του σχεδιάζουν να καλέσουν τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κάμερον, ο οποίος έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί τους δεσμούς της Βρετανίας με την ΕΕ πριν προκηρύξει δημοψήφισμα
για την παραμονή της χώρας στην Ένωση, επικρίνεται σφοδρά από τον βρετανικό Τύπο που τον κατηγορεί ότι έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στο θέμα αυτό.

"Για μένα είναι σαφές πως αυτά που είπα παρερμηνεύτηκαν" δήλωσε ο Κάμερον από τη Γερμανία, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7).

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η προειδοποίησή του προς τους υπουργού αφορά μόνο την περίοδο της επαναδιαπραγμάτευσης με την ΕΕ. Απέφυγε όμως να διευκρινίσει αν οι υπουργοί θα μπορούν να ψηφίσουν ελεύθερα στο ίδιο το δημοψήφισμα, κάτι που την Κυριακή φάνηκε ότι το είχε αποκλείσει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα