Παρίσι: Μεταρρυθμίσεις μέσα σε δυο χρόνια

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean-Marc Ayrault ανέφερε πως οι μεταρρυθμίσεις για να γίνει η βιομηχανία της χώρας πιο ανταγωνιστική θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.Η γαλλική κυβέρνηση ανέθεσε την εκπόνηση μιας έκθεσης στον Louis Gallois, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της European Aeronautic Defence and Space Co. NV (EAD.FR), σχετικά με το πώς
να κάνει τη γαλλική βιομηχανία πιο ανταγωνιστική. Πριν αναλάβει την έκθεση, ο Gallois είχε τονίσει πως η Γαλλία χρειάζεται ένα σοκ ανταγωνιστικότητας με την κατάργηση περίπου 50 δισ. ευρώ εργοδοτικών εισφορών.

Μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Ayrault σημείωσε πως η κυβέρνηση θα λάβει την έκθεση του Gallois στις 5 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα συνεδριάσει για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού σχεδίου, αποκλείοντας τη λήψη μέτρων άμεσα.

«Είναι η βιομηχανία που αντιμετωπίζει προβλήματα, όχι όλες οι επιχειρήσεις. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμοστεί τα επόμενα δύο με τρία χρόνια», σημείωσε ο Ayrault. «Υπάρχουν μέτρα που πρέπει να ληφθούν το ένα μετά το άλλο».

Ο πρωθυπουργός δεν έδωσε λεπτομέρειες στο τι μέτρα θα ληφθούν για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, αλλά ανέφερε πως θα υπάρξουν κίνητρα διευκόλυνσης για τις επιχειρήσεις για πρόσβαση σε πίστωση και βελτίωση των κεφαλαίων τους.

Παράλληλα, ο Ayrault επανέλαβε πως η Γαλλία πρέπει να ανταποκριθεί στο στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος έως το τέλος του 2013, έπειτα από την πρόβλεψη για 4,5% φέτο
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα