Παρουσίαση νέου iPad

Στην εκδήλωση που πραγματοποιεί η Apple το βράδυ της Τετάρτης παρουσιάστηκε τo νέο iPad, το οποίο ονομάζεται iPad HD και όχι iPad 3 και θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από 16 Μαρτίο. Η προπώληση του ήδη ξεκίνησε. To νέο iPad διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή A5X και καλύτερη
οθόνη «Retina», ενώ η ανάλυση του είναι στα 2.048x1.536 pixels. Ο συνδυασμός της οθόνης και του επεξεργαστή καθιστά την ταμπλέτα ιδανική για παιχνίδια, σύμφωνα με την εταιρεία. Η κάμερα στην οπίσθια όψη αναβαθμίστηκε ώστε να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της νέας οθόνης. Προσφέρει πλέον ανάλυση 5 Mpixel και βιντεοσκοπεί σε υψηλή ανάλυση 1080p.

Ακόμα, η νέα ταμπλέτα υποστηρίζει δίκτυα τέταρτης γενιάς LTE σε δύο διαφορετικές εκδόσεις για τις εταιρείας AT&T και Verizon στις ΗΠΑ.

Επίσης, το iPad μπορεί πλέον να λειτουργεί ως προσωπικό hotspot για ασύρματα δίκτυα.

Η μπαταρία, οι διαστάσεις και οι τιμές του νέου iPad παραμένουν ίδιες με του προηγούμενου μοντέλου.

Λίγο νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ, έδωσε έμφαση στις εφαρμογές που προσφέρει αποκλειστικά το iPad και όχι οι «περισσότερες από 100 άλλες ταμπλέτες» που παρουσιάστηκαν πέρυσι.

Ο Κουκ έδειξε και μια ταμπλέτα Samsung Android, σχολιάζοντας ότι μοιάζει με «smartphone σε μεγέθυνση».

Το αφεντικό της Apple παρουσίασε επίσης το αναβαθμισμένο περιφερειακό Apple TV, το οποίο προσφέρει πλέον υψηλή ανάλυση στα 1080p και υποστηρίζει διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το YouTube, το Netflix, το Vimeo και το Flickr. Η τιμή παραμένει η ίδια στα 99 δολάρια.

ΠΗΓΗ: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα