ΠΑΣΟΚ: Τοποθετήσεις στην Εθνική Συνδιάσκεψη

Με τοποθετήσεις από κατάλογο ομιλητών, όσων εκ των συμμετεχόντων ζήτησαν το λόγο, συνεχίζονται οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.

Να τοποθετηθεί το ΠΑΣΟΚ ξεκάθαρα για όλες τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν την επομένη των εκλογών και να αποδείξει στην πράξη ότι είναι από την πλευρά της ανανέωσης του πολιτικού συστήματος, ζήτησε ο βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου.

Επιπλέον,

τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν θέσεις για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της αγοράς και, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί μέσα από θέσεις, .

Ο κ. Θ. Οικονόμου ανέφερε ότι το δεν είναι μόνο η οικονομική διάσωση αλλά και η συνέχιση της παρουσίας και του ρόλου της χώρας μας στο ευρωπαϊκό στερέωμα, κάτι που όπως υποστήριξε δεν διασφαλίζεται μόνο με τις χτεσινές θετικές εξελίξεις για το PSI, αλλά από το συντονισμό και τη στήριξη της χώρας προς σαφείς στόχους.

Έντονα κριτικός απέναντι στην κυβερνητική διετία του ΠΑΣΟΚ στάθηκε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. , ανέφερε και πρόσθεσε ότι πέρα από την πολιτική και ιδεολογική ήττα του ΠΑΣΟΚ, .

Μίλησε για πρωθυπουργό χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση και είπε πως ζούμε το πώς δημιουργούνται σύγχρονες αποικίες μέσα στην ΕΕ και πώς ταπεινώνεται ένας ολόκληρος λαός. Αφού εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τη νέα δανειακή σύμβαση, είπε ότι πρέπει να ζητηθεί η άποψη των φίλων και των μελών του Κινήματος για τη νέα δανειακή σύμβαση και την συνεργασίας με τη ΝΔ.

Εκτίμησε ότι στις επικείμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ , ενώ έκανε λόγο για κορυφαία στελέχη που κινούνται βάσει προσωπικού συμφέροντος και για στελέχη που ενώ σχεδίαζαν από το 2008 , εμφανίζονται τώρα ως που διαφωνούν τάχα με το δεύτερο μνημόνιο.

Χαρακτήρισε δε το ΠΑΣΟΚ . , ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι . Υπογράμμισε δε ότι το ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσει χρειάζεται να τερματιστεί η λογική του αρχηγισμού και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι .

Επιπλέον, τόνισε ότι για να μείνει η πατρίδα έξω από κάθε εξάρτηση, χρειάζεται ένα δημοκρατικό Κίνημα και όχι . Ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι επιβάλλεται προσαρμογή της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ και της πατρίδας στις συνθήκες που πρέπει κάθε φορά να αντιμετωπιστούν και τόνισε πως αυτό που χρειάζεται είναι . , κατέληξε.

 "Με τα όποια λάθη μας αντιμετωπίσαμε την χρεοκοπία της χώρας. Και αυτό που παίζεται δεν είναι η ιστορική μας δικαίωση αλλά η πολιτική και εκλογική μας δικαίωση", τόνισε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Παντελής Οικονόμου, παρουσιάζοντας ευσύνοπτα τον απολογισμό της διετούς πορείας του ΠΑΣΟΚ. Και επεσήμανε ότι "δεν μπορεί και πρέπει να το απορρίψουμε ότι μόνη κυβερνητική προοπτική είναι η κυβερνητική συνεργασία μόνο με τη ΝΔ".

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι "είμαστε τώρα σε ανάλογη φάση με το ΄89. Όπωςτότε δεν κατέρρευσε το ΠΑΣΟΚ έτσι και τώρα δεν θα καταρρεύσει διαψεύδοντας τα σενάρια που ακούγον

Keywords
Τυχαία Θέματα