«Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση»

Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επίτροπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, τόνισε ότι η Κομισιόν αναμένει τις λεπτομέρειες της πρότασης που κατέθεσαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου αποπληρωμής του ελληνικού κρατικού χρέους. Ο κ. Αλταφάζ πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η Επιτροπή θα πάρει θέση και θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Eurogroup.

Ο έτερος εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ολιβιέ

Μπαγίς, επανέλαβε την πάγια θέση των Βρυξελλών ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση της αντιπροέδρου της Επιτροπής, αρμόδιας για την ψηφιακή ατζέντα, Νέλι Κρους σε συνέντευξή της σε ολλανδική εφημερίδα, ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα έβλαπτε την υπόλοιπη Ευρωζώνη, ο Μπαγί υπογράμμισε ότι η Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η δήλωση της κ. Κρους δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτήν τη θέση της Επιτροπής.

Ο Ολ. Μπαγί είπε επίσης, ότι τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, όσο και ο αντιπρόεδρος Όλι Ρεν, θεωρούν πως οι επίτροποι έχουν δικαίωμα να εκφράζονται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπως έκαναν η Ν. Κρους και η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα