Περιοδεία Πούτιν στη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόκειται την ερχόμενη βδομάδα να επισκεφθεί επίσημα, το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά εδάφη και την Ιορδανία, μια περιοδεία που δεν είναι συνηθισμένη για έναν Ρώσο πρόεδρο. Τον πρόεδρο Πούτιν θα συνοδεύσουν περίπου 300 επιχειρηματίες και λοιποί παράγοντες.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο πρόεδρος Πούτιν θα φθάσει στο Ισραήλ την 25η τρέχοντος μηνός, στην πρώτη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή αφότου ορκίστηκε τον Μάιο πρόεδρος της Ρωσίας.

Αμέσως, πρόκειται να μεταβεί βορείως του Τελ Αβίβ στη Νετάνια, για να κάνει τα

επίσημα αποκαλυπτήρια γλυπτικής σύνθεσης, με θέμα τους στρατιώτες του Κόκκινου στρατού, που συμπράττουν στη νίκη κατά των Ναζιστών στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.

Εν συνεχεία, θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα στην Ιερουσαλήμ με συνδαιτημόνα τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ενώ τις εσπερινές ώρες θα δοθεί προς τιμήν του Ρώσου προέδρου δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο.

Την επομένη ημέρα, Τρίτη, ο πρόεδρος Πούτιν θα επισκεφθεί τη Βηθλεέμ--στη Δυτική 'Οχθη--όπου θα κάνει τα επίσημα εγκαίνια ενός Ρωσικού πολιτιστικού κέντρου.

Ακολούθως, υπάρχουν στη Ραμάλα προγραμματιμένες συνομιλίες του προέδρου Πούτιν με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ 'Αμπάς.

Τέλος, είναι προγραμματισμένες συνομιλίες στο Αμάν του προέδρου Πούτιν με τον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β'.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα