Περιβαλλοντικό όφελος

Συνεχίζεται και σήμερα από τις 9 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, η διαμονή κάδων κομποστοποίησης στους κατοίκους και εστιάτορες της περιοχής Κυπριάδου στα Άνω Πατήσια. Συνολικά αναμένεται να διανεμηθούν 1.300 ειδικοί κάδοι και βιοδιασπώμενες σακούλες, για τη χωριστή συλλογή των υπολειμμάτων τροφών εντός της κουζίνας.

Το Σάββατο, πρώτη ημέρα διανομής από τρία συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, 421 κάδοι δόθηκαν σε νοικοκυριά και 10 σε χώρους εστίασης.

Οι ειδικοί κάδοι έχουν καφέ χρώμα και διαχωρίζονται σε τέσσερα μεγέθη (επτά λίτρων, 10, 30 και 50 λίτρων).

Εξάλλου, έως και

τις 10 Ιουλίου, στην πλ. Επαμεινώνδα Κυπριάδη (Ηρακλείου & Λασκαράτου) θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο από τις 9 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, όπου θα παρέχονται όλες οι πληροφορίες.

Η δράση θα εφαρμοστεί πιλοτικά και στο Γκάζι όπου έχει προγραμματιστεί διανομή κάδων το προσεχές σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου από τις 3μμ έως τις 8 το βράδυ.

Το ενημερωτικό περίπτερο στο Γκάζι θα στηθεί έξω από το σταθμό μετρό «Κεραμεικός» και θα λειτουργεί από τις 11 έως τις 21 Ιουλίου.

Για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών θα γίνουν εκδηλώσεις την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 7μμ, στην Ιταλική Σχολή (Μητσάκη 18) και την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 7μμ στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Νέοι κάδοι χρώματος καφέ θα αδειάζονται από ειδικό απορριμματοφόρο του Δήμου. Το υλικό θα μεταφέρεται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης-Κομποστοποίησης του ΕΔΣΝΑ στα Άνω Λιόσια, με στόχο την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υψηλής ποιότητας (κομπόστ) από προδιαλεγμένα οργανικά απόβλητα.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες www.biowaste.gr και www.facebook.com/athensbiowaste και στη γραμμή καθαριότητας-ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων 1960.

Keywords
Τυχαία Θέματα