Πιέσεις για έξοδο από την Ευρωζώνη

Πιέσεις για έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη φέρονται να ασκούν επιχειρηματικοί κύκλοι. Σύμφωνα με την Kαθημερινή Κύπρου, από την Τετάρτη βρίσκεται σε εξέλιξη συντονισμένη προσπάθεια άσκησης πιέσεων στο Προεδρικό, με στόχο την προώθηση της επιλογής εξόδου από το ευρώ και εισαγωγής νέου εθνικού νομίσματος.

Στο μεταξύ συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου,για να εξετάσει σφαιρικά τα νέα οικονομικά δεδομένα. Θα αναζητήσει τρόπους συμβολής στις κρατικές προσπάθειες και μέτρα για τη στήριξη των ευάλωτων οικονομικά, ομάδων του πληθυσμού.

Εξάλλου περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες θα πάρουν μέρος στην αυριανή συναυλία που οργανώνεται στην Λευκωσία με στόχο όπως λένε οι ίδιοι, να σταλεί το μήνυμα ότι η Κύπρος δεν είναι άντρο "γκάγκστερ και συμμοριτών" αλλά μια περήφανη χώρα από σκεπτόμενους πολίτες. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες, Λίνα Νικολακοπούλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δήμητρα Γαλάνη και Χρήστος Θηβαίος.
Οι θεατές θα την παρακολουθήσουν με εισφορές σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη, μέσω του δικτύου των κοινωνικών παντοπωλείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα