Πιστή εφαρμογή μεταρρυθμίσεων

Η πρόσφατη προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νέα επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρώπη, επιβεβαιώνει την ανάγκη για πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, ανέφερε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.

Ωστόσο, η κα Merkel δεν αναφέρθηκε στην έκκληση του ΔΝΤ
προς τη Γερμανία να πράξει περισσότερα για την τόνωση της εγχώριας ζήτησης με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης στην περιοχή.

Η ανάλυση είναι «σωστή», σημείωσε η κα Merkel αναφερθείσα στη μείωση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, η λύση για την Ευρώπη είναι να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Παράλληλα, ο Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε και στη Γαλλία χαρακτηρίζοντας τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα ως «σημαντικές για την σταθερότητα της ευρωζώνης συνολικά».

Σημειώνεται ότι η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει χαλάρωση της λιτότητας γεγονός που θα αυξήσει για άλλον έναν χρόνο τα επίπεδα χρέους της, καθώς η γαλλική οικονομία μάχεται με προβλέψεις για αναιμική ανάπτυξη το 2013.

Την προηγούμενη εβδομάδα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde κάλεσε τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ενισχύσουν τις επενδύσεις για να πυροδοτήσουν την ανάπτυξη.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα