Πιθανή ποινική ευθύνη Παπανδρέου-Καραμανλή

Λάβρος εναντίον του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Καραμανλή εμφανίστηκε στην Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στην κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά

την υπόθεση του ελλείμματος.
Υποστήριξε μάλιστα ότι εγείρονται ερωτήματα πιθανής ποινικής ευθύνης των δύο πρώην πρωθυπουργών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε λοιπόν να συγκαλύπτουμε. Αν ήξεραν και δεν έκαναν τίποτε η θέση τους είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου».

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε περαιτέρω εξηγήσεις από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, σχετικά με τις αναφορές του στην εξεταστική επιτροπή ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τους κ. κ. Παπανδρέου και Καραμανλή για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του ελλείμματος σε διψήφιο αριθμό.

«Αν ο διοικητής της ΤτΕ είχε ενημερώσει προφορικά τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι υποχρεούται τόσο ο «κρυπτόμενος» κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Παπανδρέου να προσέλθουν στη Βουλή και να επιβεβαιώσουν ή όχι τα λεγόμενα του διοικητή της ΤτΕ» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα