«Πλήρης στήριξη στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου»

Κεκτημένο της χώρας, της κυβέρνησης και άλλων πολιτικών δυνάμεων, θεώρησε ο Γ.Παπανδρέου τη συμφωνία των περισσότερων κομμάτων να στηρίξουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στις συζητήσεις με τα άλλα κόμματα, τόνισε ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί ιδανικές καταστάσεις, αλλά όταν πρόκειται για συζητήσεις με κόμματα,

υπάρχουν "κόκκινες γραμμές" ένθεν και ένθεν και τότε προσπαθείς για το καλύτερο δυνατό.

Όπως ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου μίλησε, εκτός του κ. Σαμαρά, με τον κ. Καρατζαφέρη και την κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι υπάρχει πλήρης στήριξη στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Και αυτό, πρόσθεσε, αποτελεί δικαίωση για την κυβέρνηση.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη διεθνή κατάσταση, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "τα πολύ μεγάλα συμφέροντα, τραπεζικά συμφέροντα, τα μιντιακά συμφέροντα, που μπορούν και αιχμαλωτίζουν το πολιτικό σύστημα". Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός αυτό "συμβαίνει και στην Ελλάδα". Και πρόσθεσε ότι "κι εμείς δεχθήκαμε ανελέητη επίθεση από τέτοια συμφέροντα".

Τα συμφέροντα αυτά, ανέφερε επίσης, κάνουν προσπάθειες διάβρωσης του κοινοβουλευτικού συστήματος, "προκειμένου αυτό να πιεστεί για διάφορες ευνοϊκές αποφάσεις, ή να παρεμποδιστεί η διαφάνεια και να προστατευτούν κατεστημένα".

Ανέφερε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση το έργο της διαφάνειας, της πάταξης της διαφθοράς, της ανομίας και της φοροδιαφυγής, με την συμφωνία με την Ελβετία, του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών και όσα άλλα έχει ξεκινήσει η σημερινή κυβέρνηση.

Αν εφαρμοστεί η απόφαση τη 26ης Οκτωβρίου, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, "μέσα στην επόμενη διετία και μέχρι το 2014, θα έχουμε φύγει από αυτή την κρίση, θα έχουμε βγει στην άλλη μεριά της όχθης".

Κατά τη διάρκεια της θητείας της νέας κυβέρνησης, είπε ο κ. Παπανδρέου, θα μπορούσε να συζητηθούν και άλλα θέματα, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος και ο εκλογικός νόμος, εφόσον υπάρχουν κοινές προσεγγίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα