Πλήθος κόσμου στον «Άγιο Σάββα»

Πλήθος κόσμου με ευλάβεια συνέρρευσε από νωρίς το πρωί έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και περίμενε υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσει το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας.

«Κοιτάξτε τη μεγάλη παρουσία του κόσμου και κάντε το ρεπορτάζ σας», φώναξε ασθενής που περίμενε καρτερικά να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα τηςΑγίας Βαρβάρας, στο παρεκκλήσι του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο του προσκυνήματος.

Πλήθος κόσμου με ευλάβεια συνέρρευσε από νωρίς το πρωί έξω από το νοσοκομείο και περίμενε υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσει το

ιερό σκήνωμα της Αγίας. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10.00 και ολοκληρώθηκε δύο ώρες μετά.

Η λειψανοθήκη μεταφέρθηκε από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στο ογκολογικό νοσοκομείο με αυτοκίνητο της Αρχιεπισκοπής προκειμένου να δοθεί η άνεση να προσκυνήσουν οι ασθενείς, οι συνοδοί τους και το ιατρικό - διοικητικό - νοσηλευτικό προσωπικό.

Εκατοντάδες πιστών άδραξαν την ευκαιρία και έσπευσαν στο νοσοκομείο για να ασπαστούν τη λειψανοθήκη στο παρεκκλήσι και να απευθύνουν παράκληση. Τα ιερά λείψανα ήταν προγραμματισμένο να περάσουν από όλους τους ορόφους του νοσοκομείου ώστε να διευκολυνθούν οι ασθενείς στο προσκύνημά τους, ωστόσο αυτό στάθηκε αδύνατο να πραγματοποιηθεί λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πιστών.

Ακολούθως, τα ιερά λείψανα επέστρεψαν στον προσκυνηματικό ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου θα παραμείνουν έως τις 24 Μαΐου.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα