«Πνίγηκε» η χώρα

Εκτεταμμένες ζημιές προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια.

Κλιμάκια του Δήμου Αθηναίων επισκέπτονται και τα 7 δημοτικά διαμερίσματα για τη καταγραφή προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.  Οι δημότες μπορούν να καλούν στη γραμμή 1960 όλο το 24ωρο, για υπερχείλιση φρεατίων και πλημμύρες.

Στο Ίλιον πλημμύρισαν φρεάτια και σπίτια. Με την παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας όπως δήλωσε στη σύνταξη του Α984 ο Δήμαρχος, Νικόλαος Ζενέτος, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Σε

κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί από χθες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και των τοπικών δήμων του Έβρου, καθώς μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εισρεύσουν στην κοίτη του ποταμού μεγάλοι όγκοι υδάτων. Ήδη έχει εκκενωθεί μερικώς το Ορμένιο, ενώ τα νερά έχουν φτάσει και στα Δίκαια, τα Μαράσια αλλά και τις όχθες του Άρδα.

Χωρίς ρεύμα έμειναν η Άνδρος και η Τήνος. Προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν ακόμη, στα νησιά Τήλος και Σύμη, στο Μέτσοβο και στη Φθιώτιδα και στην Αττική, στο Ίλιον, το Περιστέρι, τη Βάρη, την Ερυθραία και τον Άγιο Στέφανο.

Ειδικά στην Αττική περισσότερες από 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Πρόγνωση για την Τρίτη

Αρχικά προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, έντονες στα κεντρικά και βόρεια καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της δυτικής- κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.   

Keywords
Τυχαία Θέματα