Ποινική δίωξη κατά Ρούσεβα

Ποινική δίωξη κατά της φερόμενης ως μητέρας της Μαρίας, Σάσα Ρούσεβα, για συμμετοχή σε εμπορία βρέφους άσκησε η βουλγαρική αστυνομία. Η Ρούσεβα είπε στις αρχές ότι αναγνώρισε από την τηλεόραση τους δυο αθίγγανους από τα Φάρσαλα στους οποίους παρέδωσε το παιδί. Οι αρχές αναμένουν τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα του τεστ DNA στα οποία υποβλήθηκε η Ρούσεβα,

προκείμενου να αποδειχθεί αν είναι όντως η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές διεξάγουν έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν και άλλη γυναίκα με την πιθανότητα εκείνη να είναι η βιολογική μητέρα της Μαρίας.

Και τρίτο κρούσμα αγοροπωλησίας παιδιού ερευνά η αστυνομία μετά από καταγγελία. Ζευγάρι Eλλήνων συνελήφθη και κρατείται στο τμήμα ανήλικων καθώς παρουσίασε ως δικό του βρέφος 8 μηνών το οποίο αγόρασε από Ρομά στα Άνω Λιόσια, έναντι τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

Ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις επέρριψε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για το νομικό πλαίσιο που επικρατεί στα ληξιαρχεία της χώρας. Σε ό,τι αφορά τα ευρήματα από τη μέχρι στιγμής έρευνα, που είναι σε εξέλιξη στο ληξιαρχείο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης είπε ότι έχουν βρεθεί δηλωμένα παιδιά σε άγνωστες διευθύνσεις και παιδιά δηλωμένα από την ίδια μάνα με 6 μήνες διαφορά από την ημέρα γέννησης. Όπως είπε την Πέμπτη ο Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η έρευνα θα ολοκληρωθεί σύντομα και είτε θα αποδοθούν ευθύνες εφόσον προκύψουν, είτε οι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Για «εισβολές σε συνοικισμούς Ρομά σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο από την αστυνομία, αλλά και από ακροδεξιές ομάδες» έκανε λόγο η σύμβουλος του γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα Ρομά, Ελένη Τσετσέκου, στην εκδήλωση που οργανώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Το πιο επικίνδυνο απ' όλα δεν είναι οι εισβολές της αστυνομίας και το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται όταν μπαίνουν οι αστυνομικοί. Είναι οι ακροδεξιές ομάδες που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα