Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια

Στην «κατάψυξη» η χώρα με το θερμόμετρο να δείχνει μείον στις περισσότερες περιοχές και τα χιόνια να έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους. Στην Αττική, κλειστή είναι η περιφερειακή οδός Πεντέλης, ενώ μόνο με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ο περιφερειακός της Πεντέλης είναι κλειστός από το ύψος του 416 στρατιωτικού νοσοκομείου έως τον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθας η κυκλοφορία των αυτοκινήτων επιτρέπεται μόνο με αλυσίδες από το τελεφερίκ έως το καζίνο. Το κύμα ψύχους που πλήττει η χώρα θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως
και την Πέμπτη, με την ΕΜΥ προειδοποιεί για περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, παγετό στα ηπειρωτικά και ασθενείς χιονοπτώσεις στις βόρειες και ανατολικές περιοχές.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες είναι οι άστεγοι που κατακλύζουν καθημερινά τις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων προσπαθώντας να προφυλαχθούν από το πολικό ψύχος.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δυο ξενώνες του δήμου στη Χαλκοκονδύλη 58 αλλά και στην πλατεία Κουμουνδούρου που είναι πλήρεις, καθώς φιλοξενούν περισσότερους από 160 άστεγους.

Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει για τους αστέγους :Τον Πολιτιστικό Χώρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Λένορμαν και Αλεξανδρείας, τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6, τη Λέσχη Φιλίας Κίου 5 στην Κυψέλη, και το Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69, το οποίο από απόψε θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
Σε λειτουργία και η τηλεφωνική γραμμή 1960. 
Keywords
Τυχαία Θέματα