Ομολόγησαν οι δράστες

Ομολόγησαν -στον ανακριτή- οι δύο δράστες της στυγερής δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού που έγινε τα ξημερώματα στα Πετράλωνα. Κίνητρο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ένας τυχαίος καυγάς που ξέσπασε με αφορμή το ποδήλατο του θύματος. Δράστες είναι ένας 25χρονος, γνώριμος των αρχών για κλοπές, και ένας 29χρονος πυροσβέστης.

Εν τω μεταξύ, πενήντα προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο σπίτι του 25χρονου.

Με μεγάλη συμμετοχή

κατοίκων της περιοχής και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε η πορεία διαμαρτυρίας στα Πετράλωνα για τη δολοφονία του 27χρονου πακιστανού. Το κάλεσμα για την αντιρατσιστική συγκέντρωση ήταν στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Μερκούρη και λίγο αργότερα ακολούθησε πικετοφορία και περιοδεία ενημέρωσης στη γειτονιά, με αντιφασιστικά συνθήματα μέχρι το σημείο όπου έγινε η δολοφονία, όπου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Γιατί "τους έκλεινε το δρόμο"...

Οιδύο δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται ότι έγινε παρεξήγηση με τον 27χρονο μετανάστη, επειδή ενώ εκινούντο με το μηχανάκι τους, τουςέκλεισε με το ποδήλατό του. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο ένας τραυμάτισε τον Πακιστανό με στιλέτο στο στήθος, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Από την υπηρεσία του πυροσβέστη, πάντως, αναφέρουν ότι έως τώρα δεν είχε δείξει ρατσιστική συμπεριφορά.

Ο πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οιαστυνομικοί της Ασφάλειας παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες τηςανθρωποκτονίας, για να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες του επεισοδίου.

Οιδύο δολοφόνοι συνελήφθησαν στο Σύνταγμα από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τους αναζητούσαν μετά το έγκλημα, με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας του σκούτερ, στο οποίο επέβαιναν, και τον οποίο έδωσε στην Άμεση Δράση ένας οδηγός ταξί, που περνούσε από τον τόπο του εγκλήματος και τους είδενα απομακρύνονται μετά την πράξη τους.

Κατά τη σύλληψή τους είχαν επάνω τους δύο στιλέτα.

Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή αναφέρει:

«Δύο νεοναζί που επέβαιναν σε μηχανάκι επιτέθηκαν και δολοφόνησαν με μαχαιριές μετανάστη που βρισκόταν στην οδό Φυλασίων και Τριών Ιεραρχών, πάνω σε ποδήλατο. Ο Σερντάρ Γιακούμπ, 26 χρόνων δέχτηκε δολοφονική μαχαιριά κάτω από την ξιφοειδή απόφυση του στέρνου με κατεύθυνση προς την καρδιά. Η συγκάλυψη και η συνεργασία της Αστυνομίας του Δένδια έχει αποθρασύνει τους νεοναζί που τριγυρνάνε τα βράδια ψάχνοντας για το επόμενο θύμα τους. Οι φωνές του μετανάστη ξεσήκωσαν τη γειτονιά, κάτοικοι βγήκαν έξω να δουν τι συμβαίνει και κατάφεραν να δουν τον αριθμό από το μηχανάκι που χρησιμοποιούσαν οι ρατσιστές-δολοφόνοι. Χάρη σε αυτή την κίνηση, οι δύο δολοφόνοι συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στο Σύνταγμα. Γίνεται ολοένα και πιο επιτακτικό να τσακίσουμε την ναζιστική απειλή. Δεν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν τη δολοφονική τους δράση».

Σημειώνεται πως η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή οργανώνει μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Ιανουαρίου με αφετηρία την πλ. Ομονοίας ως την πλ. Συντάγματος, όπου προγραμματίζεται συναυλία.

Τι διαπιστώνουν Διεθνής Αμνηστία, ΕΕ

Σε αναποτελεσματική δράση των ελληνικών Αρχών, «χρεώνει» τη δολοφονία του νεαρού Πακιστανού στα Πετράλωνα η Διεθνής Αμνηστία. Ο Μάρεκ Μαρζίνσκι, διευθυντής του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, τονίζει ότι η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό και ότι τον τελευταίο έναν χρόνο έχουν διαπιστώσει κλιμάκωση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα.

Εν τω μεταξύ, κέντρα κράτησης μεταναστών επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία διαπίστωσε πως δεν πληρούν τα πρότυπα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καθώς δεν παρέχονται βασικές εγκαταστάσεις, όπως θέρμανση, φωτισμό και ζεστό νερό. Τα μέλη της αντιπροσωπείας, εξέφρασαν την βαθιά τους ανησυχία για το γεγονός ότι γίνεται συστηματική χρήση της κράτησης, ως μέσου αποτροπής των μεταναστών από την είσοδο τους στην Ελλάδα. Μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα στο θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, ζήτησε ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν Κλώντ Μινιόν.

Διαβάστε προηγούμενη είδηση εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα