Πούτιν: Έτοιμος για το δεύτερο γύρο εκλογών

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως είναι «δυνατό» να χρειαστεί ένας δεύτερος γύρος στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, στις οποίες είναι το φαβορί, προειδοποιώντας πάντως εναντίον αυτού του ενδεχομένου για το οποίο είπε πως θα ήταν πηγή «αποσταθεροποίησης».

«Ένας δεύτερος γύρος είναι δυνατός σύμφωνα με τη νομοθεσία μας (...) καταλαβαίνω, και πιστεύω ότι το καταλαβαίνετε κι εσείς, πως ένας δεύτερος γύρος θα σημάνει ότι θα παραταθεί μια μορφή μάχης και συνεπώς μια κάποια
αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασής μας», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Όμως δεν υπάρχει τίποτε τρομακτικό σ' αυτό, είμαι έτοιμος, και αν χρειαστεί θα εργαστούμε για το δεύτερο γύρο», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι το μεγάλο φαβορί των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 4 Μαρτίου. Οι άλλοι υποψήφιοι είναι ο δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Πρόχοροφ και οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που έχουν τις ευλογίες του Κρεμλίνου, ο κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ο λαϊκιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφκσι και ο αρχηγός του κόμματος Δίκαιη Ρωσία Σεργκέι Μιρόνοφ.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν αυτή τη στιγμή στο Ρώσο πρωθυπουργό περίπου το 50% των ψήφων.
Keywords
Τυχαία Θέματα