«Πραγματικότητα» η χρήση χημικών όπλων

Υπάρχει μια αίσθηση επείγοντος, αλλά όχι χρονοδιάγραμμα για την Συρία, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Την ελληνική συνδρομή με παροχή διευκολύνσεων για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και χρίση των στρατιωτικών βάσεων της Σούδας και της Καλαμάτας ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες η Ουάσινγκτον στο πλαίσιο των σχεδιασμών για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Η χρήση χημικών όπλων στην Συρία «είναι πραγματικότητα και βασίζεται σε στοιχεία» δήλωσε χθες ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Ο κος

Κέρι υποστήριξε πως η άρνηση της Δαμασκού να επιτρέψει την πρόσβαση στα σημεία που επλήγησαν από την επίθεση με χημικά αποτελεί ένδειξη ότι το καθεστώς έχει κάτι να κρύψει. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έκανε λόγο για αδιαμφισβήτητη και αδικαιολόγητη χρήση χημικών από το καθεστώς ενάντια στους ίδιους τους πολίτες. Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών κατηγόρησε την κυβέρνηση Ασαντ ότι επιχείρησε να καταστρέψει τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα όσα συνέβησαν την 21η Αυγούστου, ενώ πρόσθεσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

"Δεν υπάρχουν αποδείξεις, ούτε για τη χρήση χημικών όπλων, ούτε για το ποιος είναι ευθύνεται" ανέφερε ο Ρωσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, στην τηλεφωνική τους επικοινωνία όπως έγινε γνωστό από το Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα