Πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της φλόγας

Εν μέσω γενικότερης κρίσης αξιών, αθλητικών και μη, διεξήχθη στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας για το θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, μια τελετή που θυμίζει κάτι από τα ξεχασμένα εν έτει 2011 ολυμπιακά ιδεώδη του αθλητισμού.

Πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας η τελετή
αφής και παράδοσης της Φλόγας για το θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας που φιλοξενείται φέτος στη Τραπεζούντα της Τουρκίας. Μια διοργάνωση στην οποία αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 4.000 νεαροί αθλητές και αθλήτριες από 49 χώρες.

Μάλιστα, η αφή της Φλόγας  πραγματοποιήθηκε με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως ακριβώς και στην Αρχαία Ολυμπία, δηλαδή με κάτοπτρο απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου. Πρωθιέρεια της αφής ήταν η Ινώ Μενεγάκη και χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου, ενώ στον χορό συμμετείχαν συνολικά 15 ιέρειες. Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας είναι ο δήμαρχος της Τραπεζούντας, Ορχάν Φεβζί.

«Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε στην Αθήνα. Εδώ που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας αυτή η αφή της Φλόγας. Σας περιμένουμε στην Τραπεζούντα τον Ιούλιο του 2011, σας ευχαριστούμε πολύ...» ήταν το μήνυμα της τουρκικής αποστολής μετά την τελετή.

Τέλος, αναφέρουμε πως η τελετή έληξε με την ανταλλαγή δώρων από τις δύο πλευρές Ελλάδας και Τουρκίας ενώ λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι, έγινε και η επίσημη ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες διεξάγονται κάθε δύο χρόνια, και η διοργάνωση της Τραπεζούντας στην Τουρκία θα είναι η 11η κατά σειρά. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν από τις 23 έως και τις 29 Ιουλίου και αποτελούν πρώτης τάξης ευκαιρία για τα νέα παιδιά, να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και τις ιδέες που αυτός πρεσβεύει κόντρα στις τάσεις των καιρών μας...
Keywords
Τυχαία Θέματα