Πράσινο φως για την αποδέσμευση του δανείου

Ικανοποίηση επικρατεί στο Eurogroup και στο ΔΝΤ από τις προσπάθειες της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και σύμφωνα με δηλώσεις του Β. Σόιμπλε ενδεχομένως να ανάψει και σήμερα το πράσινο φως για τη δανειακή σύμβαση

και το PSI. Θετική θεωρείται και η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ISDA ότι δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός το PSI και δεν ενεργοποιούνται τα CDS. «Αν η Ελλάδα πληροί τους όρους που έχουν τεθεί, μπορούμε να αποφασίσουμε σήμερα να ανάψουμε το πράσινο φως σε όσα χρειάζονται, για να προχωρήσει η ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων» δήλωσε, ο Β. Σόιμπλε

Κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργος Οικονομικων αναφέρθηκε στα ελκυστικά δεδομένα του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων και έκανε λόγο για μια μοναδική προσφορά.
 
«Έχουμε τη συγχρηματοδότηση, το αγγλικό δίκαιο, το sweetener, πληρωμή 30 δισ ευρώ σε ρευστό και την ρήτρα ΑΕΠ. Αυτή είναι μια πολύ καλή, μια μοναδική προσφορά. Είμαι βέβαιος πως η αγορά αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά πόσο ξεκάθαρο είναι το μήνυμα μου», τόνισε χαρακτηριστικά.  , σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup.

«Όσα έχω ακούσει μέχρι στιγμής φαίνεται να δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει κάνει προόδους. Γι' αυτό το λόγο πιστεύω ότι σήμερα θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα εμπρός» πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

«Έχουμε καλές πληροφορίες για την πρόοδο των δεσμεύσεων της Ελλάδας. Βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν. «Αυτά που ζητήθηκαν σε γενικές γραμμές έχουν υλοποιηθεί και αυτό ευνοεί την αποδέσμευση (του δεύτερου πακέτου στήριξης), όμως αναμένουμε την τελική έκθεση της τρόικας» πρόσθεσε.

«Θα εξετάσουμε τις προόδους που έχουν σημειωθεί από τις ελληνικές αρχές. Προς το παρόν έχω μία αρκετά θετική εντύπωση από τις εργασίες που έχουν γίνει» επεσήμανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα