«Πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας»

Τη διαβεβαίωση ότι θα κάνει αυτό που πρέπει προκειμένου να λάβει η χώρα τα χρήματα της έκτης δόσης έδωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε σήμερα με την τρόικα.

«Θα κάνω αυτό που πρέπει για να πάρει η χώρα τα χρήματα της έκτης δόσης», δήλωσε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ζητηθούν έγγραφες
διαβεβαιώσεις και από το κόμμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντησή του με την τρόικα, που διήρκεσε περίπου πενήντα λεπτά, είχε ως αντικείμενο τις έγγραφες διαβεβαιώσεις από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για την τήρηση των συμπεφωνημένων μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών της, με βάση τη συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας ξεκαθάρισαν ότι η Ευρώπη θα επιμείνει την ανάγκη έγγραφων διαβεβαιώσεων ως όρο προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα της έκτης δόσης.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι της συμφωνίας και τόνισε ότι «είναι σαφές ότι συνδέεται η καταβολή της 6ης δόσης από την επιστολή τόσο του κ. Παπανδρέου όσο και του κ. Σαμαρά και την κατάθεση της δικής μας άποψης».

Τα πράγματα είναι ανελαστικά, είπε, και τόνισε ότι «πρέπει να βρούμε τρόπο συννενόησης σε αυτό τον τομέα ώστε τα θέματα να διευθετηθούν εγκαίρως για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή χρειάζεται τα χρήματα της έκτης δόσης για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, και τόνισε πως εάν εξαρτηθεί απο τον ίδιο - αναφερόμενος εμμέσως στην ενδεχόμενη υπογραφή του σε έγγραφη διαβεβαίωση - τότε θα κάνει «αυτό που πρέπει».

Σημειώνεται ότι λίγες μέρες πριν, ο κ. Καρατζαφέρης είχε πει απο το βήμα της Βουλής ότι οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί έχουν «και μπέσα και φιλότιμο» και είχε αρνηθεί την υπογραφή του, εάν και εφόσον του τη ζητούσαν.

Πριν την έναρξη της συνάντησης στελέχη του ΛΑΟΣ έλεγαν ότι δεν είχε τεθεί θέμα υπογραφής απο τον κ.Καρατζαφέρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης φέρεται να τέθηκε θέμα συμφωνίας του, χωρίς να διευκρινιστεί εάν πρόκειται για αποστολή υπογεγραμμένης επιστολής όπως ζητούν απο τους κ.κ. Σαμαρά και Παπανδρέου, ή απλώς για την κατάφαση του κόμματος.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου του ΛΑΟΣ που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν θα σταλεί καμία επιστολή προς τους κοινοτικούς εταίρους και πιστωτές της χώρας. Όπως διευκρίνισε το ίδιο στέλεχος, ο κ.Καρατζαφέρης θα απευθύνει ανοιχτή επιστολή στον ελληνικό λαό, μέσω του κομματικού εντύπου, στην οποία θα εξηγεί τις απόψεις του και τις θέσεις του κόμματος.

Αυτή την επιστολή θα την κοινοποιήσει στους κοινοτικούς εταίρους της χώρας και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Στην επιστολή θα σημειώνει την αναγκαιότητα της λήψης των χρημάτων της έκτης δόσης, για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας με κυριότερες τις ανελαστικές δαπάνες που είναι οι μισθοί οι συντάξεις και τα δώρα και επιδόματα ενόψει των εορτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα