Επαφές στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ζητήσει πολιτική στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων, θέτοντας ζήτημα αντοχής σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο απέναντι σε τυχόν νέα μέτρα, ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Μιλώντας σε ημερίδα της «Herald Tribune» στην Στοά του

Αττάλου, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η ανάπτυξη είναι προ των πυλών, εκτιμώντας ότι η χώρα σε έξι χρόνια θα επανέλθει στην προ κρίσης κατάσταση. Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ελπίδα πως τελικά στο τέλος του έτους θα καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα.

Αναφέρθηκε εκτενώς στις πιέσεις που έχει δεχτεί διαχρονικά η δημοκρατία από τον λαϊκισμό και τόνισε πως τα άκρα προσπαθούν να επωφεληθούν από την απόγνωση του κόσμου. «Για να καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός θα πρέπει να καταπολεμηθεί ο φόβος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν δεν αλλάξει το φορολογικό σύστημα και η γραφειοκρατία η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανακάμψει», δήλωσε ο πρώην υπουργός και διευθυντής στο Ινστιτούτο Διπλωματίας, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τους Γιάννη Παπαγεωργίου και Νεκτάριο Νώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα