«Προέχει το κυβερνητικό έργο»

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό και ημέρα κρίσιμων εξελίξεων μετά την εμπλοκή για την ΕΡΤ, με τη ΔΗΜΑΡ να αποχωρεί - σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις - από την κυβέρνηση. Οι οριστικές αποφάσεις του κόμματος θα ληφθούν στη συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος στις 10 και μισή. Βάσει των έως τώρα δεδομένων, η δικομματική πλέον κυβέρνηση οδεύει εκ των πραγμάτων σε ανασχηματισμό εξπρές και επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, με σενάρια θα θέλουν

και πιθανή συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο νέο σχήμα. "Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί όπως ξεκινήσαμε, αλλά θα προχωρήσουμε όπως και να 'χει", τόνισε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για εξάντληση της τετραετίας. Ο κος Σαμαράς επαίνεσε τη στάση Βενιζέλου και άφησε αιχμές εναντίον του κ. Κουβέλη κατηγορώντας τον για υπαναχώρηση, αφού - όπως είπε - είχε υπάρξει συμφωνία από την Τετάρτη και μόνη εκκρεμότητα στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη ήταν να προσδιοριστεί πόσοι θα ήταν οι προσληφθέντες στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, προσθέτοντας πως ο ίδιος συμφώνησε να φθάνουν μέχρι και τις 2000 για 3 μήνες. "Το μαύρο από τις οθόνες θα φύγει, αλλά δεν επιστρέφουμε στο αμαρτωλό καθεστώς" διαμήνυσε.

"Δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος αναφορικά με το ζήτημα της ΕΡΤ", η δήλωση του Φώτη Κουβέλη, που έκανε λόγο για συγκεκριμένη πολιτική επιλογή άρνησης της συλλειτουργίας των τριών κομμάτων εκ μέρους του πρωθυπουργού.

Επαναθεμελίωση της τρικομματικής συνεργασίας ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αναφορικά με την ΕΡΤ είπε ότι έγιναν βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης και τόνισε ότι η κατάσταση στην χώρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και πρέπει να σεβόμαστε τον κόσμο που δεν θέλει εκλογές.

"Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και της αποτυχίας της πολιτικής της", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα