Προειδοποιεί με γερμανικό βέτο

«Η Γερμανία θα μπλοκάρει νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα», δηλώνει ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνητικού κόμματος CDU, Μίκαελ Φουκς. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Handelsblatt, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, δήλωσε ότι αν η Γερμανία διαπιστώσει πως η Ελλάδα

«δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας του βέτο». Η Γερμανία «έχει φθάσει στα όριά της» πρόσθεσε.

Την απογοήτευσή του για τις προσπάθειες της Ελλάδας να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, εξέφρασε για άλλη μια φορά ο υπουργός οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus.

Διαμαρτύρεται εκ νέου για την απουσία προόδου σε θέματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά, όπως λέει, δεν αξιοποίησε τις προτάσεις που έκανε ο ίδιος και η γερμανική κυβέρνηση για επενδύσεις. «Δεν έχω πλέον ψευδαισθήσεις. Οι Έλληνες σχεδόν δεν ανταποκρίθηκαν στις προσφορές μας», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα