Απεργούν οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο πώλησης Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και σε σούπερ μάρκετ. Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το Σάββατο. Το σενάριο πώλησης ορισμένων ΜΗΣΥΦΑ και εκτός φαρμακείων

δεν απέκλεισε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ένα «μέρος» αυτής της κατηγορίας σκευασμάτων «ενδεχομένως να πάει στα σούπερ μάρκετ».

Ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε ωστόσο ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές - που θέλουν την απελευθέρωση της αγοράς φαρμάκου - δεν έχει τελειώσει ακόμη, εξηγώντας πως η κυβέρνηση έχει βάλει και σε αυτήν την περίπτωση όρους.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος έχει πάντως επιτεθεί προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα των ΜΗΣΥΦΑ, προειδοποιώντας πως αν δεν τηρηθούν οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση θα βρε τους φαρμακοποιούς απόλυτα εναντίον της.

Keywords
Τυχαία Θέματα