«Προετοιμασμένη η ΕΕ για ελληνική χρεοκοπία»

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε χθες την Ελλάδα να δεχτεί βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναμορφώσει την οικονομία της και να παραμείνει στην Ευρωζώνη, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.Μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση ο Σόιμπλε σημείωσε εξάλλου ότι η Ευρώπη είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει μια ελληνική
χρεοκοπία απ' ότι ήταν πριν από δύο χρόνια αν και υπογράμμισε ότι η Ευρώπη κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση.

«Προσφέρουμε στην Ελλάδα κάθε βοήθεια, κάθε είδους συμβουλές και υποστήριξη», επισήμανε μιλώντας στο τηλεοπτικά κανάλι ZDF. «Αλλά φυσικά και η ίδια η Ελλάδα θα πρέπει να το θέλει. Αν λένε συνέχεια, όχι δεν θέλουμε να βρεθούμε - για παράδειγμα - υπό κηδεμονία, έχουμε την υπερηφάνεια μας, το σεβόμαστε αυτό,  αλλά αν δεν μπορούν να πετύχουν από μόνοι τους... θα ήταν καλύτερο να δεχτούν μεγαλύτερη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εξάλλου, η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel με τους πρωθυπουργούς της Ολλανδίας, της Δανίας και της Εσθονίας όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η γερμανίδα καγκελάριος είχε δείπνο εργασίας με την πρωθυπουργό της Δανίας Helle Thorning-Schmidt, τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte και τον πρωθυπουργό της Εσθονίας, Andrus Ansip.

«Υπήρξε  μια διεξοδική ανταλλαγή απόψεων για τις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με την Ελλάδα αλλά και για τις προσπάθειες που η ίδια η Ελλάδα καταβάλει» δήλωσε στο πρακτορείο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται. Οι ηγέτες συζήτησαν επίσης τις προετοιμάσεις για τη σύνοδο που έχει προγραμματίσει για τις αρχές Μαρτίου.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα