Προφυλακιστέοι οι δύο

Ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των δυο νεαρών που συνελήφθησαν χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Επιπλέον για τους δύο από τους τρεις κατηγορούμενους φέρεται να εντοπίστηκε DNA που τους συνδέει με δυο ληστείες.

Εν τω μεταξύ, νέο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση για άλλο ένα άτομο, το DNA

του οποίου φέρεται να ταυτοποιήθηκε στο αυτοκίνητο διαφυγής, μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τους καταζητούμενους Φοίβο Χαρίση, 23 ετών, και Αργύρη Ντάλιο, 22 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς καθώς και για ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και στη Φλώρινα.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία και για κατοχή πλαστών στοιχείων είναι ηλικίας από 22 έως 40 ετών, ενώ από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας ταυτοποίηθηκε το DNA των δυο κατηγορουμένων για τη διπλή ληστεία αλλά και για τις γιάφκες που είχαν εντοπιστεί σε Χαλάνδρι και Τουρκοβούνια και η συμμετοχή τους σε άλλες ένοπλες ληστείες σε Αθήνα και επαρχία.

Η αντιτρομοκρατική ελέγχει, επίσης, το παρελθόν του 40χρονου, ο οποίος είναι γνώριμος των αρχών προκειμένου, για να συνθέσει το παζλ των επαφών του με το χώρο των αντεξουσιαστών και πιθανή συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα