Προνοιακά επιδόματα... τέλος

Τηνεπανεξέταση και κατά περίπτωση, κατάργησηπρονοιακών επιδομάτων -που λαμβάνουνδικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένουεισοδήματος από τον Οκτώβριο- αποφάσισανοι εκπρόσωποι των δανειστών μας και ουφυπουργός εργασίας βασίλης κεγκέρογλου,σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα. Οιεπίσημες ανακοινώσεις προβλέπονται σεδέκα ημέρες.

Σύμφωναμε δηλώσεις του κ. Κεγκέρογλου, ταπρονοιακά επιδόματα και το ελάχιστοεγγυημένο

εισόδημα θα ελέγχονται καιθα καταβάλλονται από έναν φορέα, υπαγόμενοστο Υπουργείο Εργασίας , με εξαίρεση ταεπιδόματα αναπηρίας

Τοελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ανέρχεταιστα 200 ευρώ ανά δικαιούχο, 400 ευρώ γιατετραμελή οικογένεια και αυξημένο στα100 ευρώ απο 50 για το κάθε παιδι μονογονεϊκήςοικογενειας.

Παράλληλαως εισοδηματικό όριο θα λαμβάνεται το80% των αποδοχών της μισθωτής εργασίας,ενώ το εισόδημα των δικαιούχων θαελέγχεται σε πραγματικό χρόνο μέσω τουσυστήματος ΕΡΓΑΝΗ και του ΟΑΕΔ.

Τομέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά , σε έξιδήμους της χώρας με υψηλή ανεργία , ενώαπό το 2015 θα ισχύει η καθολική εφαρμογήτου μέτρου, σε συνδυασμό με παροχές σεείδος.Η δαπάνη για την πιλοτική εφαρμογήθα ανέλθει στα 20 εκατ. Ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα