Προώθηση της Αθήνας

Καθιέρωση της Αθήνας σε έναν κορυφαίο συνεδριακό προορισμό και την τοποθέτηση της Αθήνας στην κορυφή των συνεδριακών προορισμών παγκοσμίως προσδοκά το γραφείο συνεδρίων του δήμου Αθηναίων με δράσεις που προσεγγίζουν τα 600.000 ευρώ για την επόμενη διετία.

Σε σημερινή εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος στα υποψήφια μέλη (επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον συνεδριακό μεταξύ άλλων τουρισμό) ο δήμαρχος της

Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, υπογράμμισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την καθιέρωση της Αθήνας ως ενός εκ των κορυφαίων συνεδριακών προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο και κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. «Να δώσουμε όλοι μαζί τον καλύτερο μας εαυτό για την Αθήνα» όπως είπε.

Αναφερόμενος ο δήμαρχος στα πρόσφατα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της επισήμανε ότι η πόλη όχι μόνο θα παραμείνει όρθια, αλλά θα γίνει καλύτερη. «Όλο το δυναμικό του δήμου Αθηναίων βρίσκεται συνέχεια επί ποδός. Επουλώνουμε βήμα βήμα τις πληγές της πόλης» σημείωσε και πρόσθεσε πως στην προσπάθεια αυτή θα περίμενε μεγαλύτερη βοήθεια από την πολιτεία.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα δράσης του ACB για το 2012, αυτό θα διαθέσει κονδύλια ύψους 254.000 ευρώ ενώ για το 2013 τα κονδύλια αυτά θα ανέλθουν στα 305.420 ευρώ και θα κατευθυνθούν μεταξύ άλλων σε τουριστική προβολή της Αθήνας, μέσω της παρουσίας του ACB σε διεθνείς τουριστικής εκθέσεις, σε αναβάθμιση του διαδικτυακού τόπου του γραφείου, σε δράσεις μέσω του διαδικτύου, σε εκμετάλλευση των κοινωνικών δικτύων, σε Fam Trips και Virtual Fam Trips (ταξίδια εξοικίωσης) κλπ.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των συνεδρίων και επιθυμούν να γίνουν μέλη στο ACB, μπορούν να το επιτύχουν μέσω ετήσιας συνδρομής σε αυτό, η οποία μπορεί να φτάσει και τα 6.000 ευρώ, ανάλογα με τη μονάδα. Από τη πλευρά του το ACB αναλαμβάνει δράσεις, όπως και αυτές που σήμερα ανακοίνωσε, με στόχο να προβάλει και να προωθήσει αποτελεσματικά το συνεδριακό προϊόν και τις υπηρεσίες της Αθήνας και των μελών της.

Στο πλαίσιο αυτό οι υπηρεσίες του ACB προς τα μέλη περιλαμβάνουν, συμμετοχή σε ταξίδια εξοικίωσης, δωρεάν συμμετοχή σε σεμινάρια, θεσμική υποστήριξη σε διεκδίκηση διοργάνωσης συνεδρίου, πρωτογενής έρευνα για την αναγνώριση συνεδρίων που δεν έχουν διεξαχθεί στην Αθήνα αλλά και παροχή υλικού προβολής για την Αθήνα. Στις παροχές του ACB προς τα μέλη τους εντάσσονται και οι δράσεις προβολής τους στις μεγαλύτερες εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού που συμμετέχει το ACB κάθε χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα