Αυξάνονται οι προσφυγικές ροές

Kαταφύγιο μέχρι και το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να βρίσκουν οι πρόσφυγες στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο, στο Νέο Φάληρο. Στο μεταξύ, περισσότεροι από 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως Αφγανοί, με περίπου 100 σκηνές, βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας. Την ίδια ώρα, η παρούσα καθημερινή ροή 8.000 μεταναστών στην Ευρώπη μπορεί να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και οι κυβερνήσεις πρέπει να εργαστούν για να επιφέρουν ένα τέλος στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, ανέφερε η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες. Ένας στους τέσσερις αιτούντες άσυλο είναι

παιδί, αναφέρει η Unicef.

«Προσπαθούμε να κρατάμε τις προσφυγικές ροές σε επίπεδα ανεκτά. Όποτε γεμίζει η πλατεία Βικτωρίας, φροντίζουμε να την αδειάζουμε», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο αναπληρωτής υπουργός ΜεταναστευτικήςΠολιτικής, Γιάννης Μουζάλας

«Τους πρόσφυγες οφείλεις να τους υποδέχεσαι και όχι να τους απωθείς», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα όσοι εισέρχονται είναι κατά σχεδόν 80% πρόσφυγες. Επεσήμανε, επίσης ότι «η λύση για το προσφυγικό θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή».

Σήμερα έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά με πλοία της γραμμής άλλοι 4.500 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως Αφγανοί, με περίπου 100 σκηνές, βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας. Μεταξύ τους βρίσκονται και πολλά ασυνόδευτα παιδιά.

Καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής ζητούν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και ειδικότερα του νέου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα και να υπάρξει συγκεκριμένη μέριμνα για αυτούς τους ανθρώπους με την μεταφορά τους σε πρόχειρα ή και μόνιμα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας.

Πάνω από 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν τον μήνα Αύγουστο, παράνομα στην χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη το Λιμενικό Σώμα για τον μήνα Αύγουστο. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν αυτόν τον μήνα 107843 παράνομα εισελθόντες στη χώρα μας σε 887 περιστατικά, ενώ για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα συνελήφθησαν 46 άτομα σε 28 περιστατικά. Συνελήφθηκαν επίσης 53 διακινητές στα περιστατικά παράνομης εισόδου και δεκατρείς στα περιστατικά παράνομης εξόδου.

Στα περιστατικά παράνομης εισόδου κατασχέθηκαν 271 σκάφη και ένα όχημα, ενώ σε αυτά της παράνομης εξόδου κατασχέθηκαν έξι οχήματα και 32 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Εξάλλου, στη διάσωση 477 μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σε 16 περιστατικά στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου και Κω.

Στο μεταξύ το υπουργείο προχωρά τις διαδικασίες για δημιουργία νέου ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Αττική στα πρότυπα του Ελαιώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα