Πρόστιμα και αποφάσεις από ΕΣΡ

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο Max TV του νομού Αργολίδας καθώς ανκαι είναι ενημερωτικός σταθμός δεν μεταδίδει πρωτότυπα δελτία ειδήσεων.Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στον ραδιοφωνική λέσχη Τρικάλων για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και λανθασμένη προβολή χορηγών. Δεκτή έγινεαπό το ΕΣΡ η αίτηση θεραπείας του Ζευς Tv νομού Κυκλάδων για παράνομη δικτύωση με το zougla.gr

και το πρόστιμο 20.000 ευρώ ακυρώθηκε. Οριστικήδιακοπή και ανάκληση βεβαιώσεως επιβλήθηκε στο Patra TV του νομού Αχαΐας, καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός δεν λειτουργεί.

Παράλληλα,ο εκκαθαριστής της εταιρείας του ραδιοφωνικού σταθμού «Ξένιος» ζητά απότο ΕΣΡ να ακυρωθεί η απόφαση του Συμβουλίου με την οποία μεταβιβαζόταν οσταθμός στους εργαζόμενους και να γυρίσει στην περιουσία της εταιρείας.Παρόμοιο αίτημα των εργαζομένων του Best fm για διαχείριση και λειτουργία του σταθμού από τους ίδιους τους εργαζομένους, θα επανεξεταστεί στις 26 Νοεμβρίου.

Τέλοςοδηγία εκδόθηκε από το Συμβούλιο προς τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας ώστε τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές να διασφαλίζουν την πολιτική πολυφωνία και την παρουσίαση των απόψεων όλων των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Ελληνική Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και εκείνων που δεν εκπροσωπούνται στην Ελληνική Βουλή.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα