Πρόστιμο 70.000 ευρώ στην EasyJet

Η αεροπορική εταιρεία EasyJet καταδικάσθηκε από γαλλικό δικαστήριο να καταβάλει πρόστιμο 70.000 ευρώ γιατί αρνήθηκε την επιβίβαση σε αεροσκάφος της τριών ατόμων με ειδικές ανάγκες που δεν είχαν συνοδό, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Πέρα από το πρόστιμο η EasyJet θα καταβάλλει 2.000 ευρώ σε αποζημίωση των μηνυτών και ένα ευρώ στην Ένωση Παραλύτων της Γαλλίας

(APF).

Η EasyJet είχε αρνηθεί στους τρεις ενάγοντες να επιβιβασθούν σε αεροσκάφη της στο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ τον Ιανουάριο του 2009 και σε δύο περιστατικά τον Νοέμβριο του 2008. Η εταιρεία είχε επικαλεστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ασφάλεια των πτήσεων.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας επισήμανε πως η στάση της εταιρείας «προσέβαλε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Την ικανοποίησή του για την απόφαση-ορόσημο εξέφρασε ο συνήγορος των μηνυτών και πρόσθεσε ότι «το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπάρχει πρόσχημα περί ασφάλειας που να προέχει»

Η απόφαση καταδικάζει το οικονομικό μοντέλο των εταιρειών χαμηλού κόστους με τις μειώσεις στο κόστος «στόχος του οποίου είναι να υπάρχει το λιγότερο δυνατό προσωπικό», σχολίασε ακόμη ο δικηγόρος.

Αντιθέτως απογοητευμένος από την απόφαση δήλωσε ο συνήγορος της εταιρείας ο οποίος αρνείται ότι υπήρχε πρόθεση να γίνουν διακρίσεις.

Άλλη μία δίκη σε δικαστήριο στο Παρίσι κατά της EasyJet εκκρεμεί και τον ερχόμενο Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα