Προτάσεις Βενιζέλου για την ακρίβεια

Θεσμικά μέτρα και άμεσες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο των προγραμματικών δεσμεύσεων που αναλαμβάνει το κόμμα ενόψει των εκλογών. Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα περιθώρια του Ευρωπαϊκού

Δικαίου, την καθιέρωση του εθνικού συμβουλίου καταναλωτών και αγοράς, στο οποίο θα λογοδοτούν ανά τρίμηνο όλες οι ανεξάρτητες αρχές που σχετίζονται με την αγορά.

Επίσης, τη καθιέρωση δια νόμου αποζημίωσης για καταναλωτές και επιχειρήσεις που πέφτουν θύματα παραβάσεων του δικαίου περί ανταγωνισμού, τη νομοθετική ρύθμιση του καθεστώτος των ανοιχτών εμπορικών κέντρων, και την αξιοποίηση κάθε διεθνούς τεχνικής βοήθειας, προκειμένου να εξαλειφθούν οι στρεβλώσεις.

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για καθιέρωση ως δείκτη αναφοράς, όχι μόνο του δείκτη καταναλωτή, αλλά και του πληθωρισμού του φτωχού, για την κινητοποίηση της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για τα τοπικά σύμφωνα παραγωγών και τη θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για απ ευθείας πώληση από λιανέμπορους και παραγωγούς, και την ενίσχυση της εσωτερικής παραγωγής προκειμένου να μην υπάρχει το αδικαιολόγητο μεγάλο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου.

Στις 7,30 το απόγευμα ο κύριος Βενιζέλος μιλά στο κλειστό του Λίντο στο Ηράκλειο

Keywords
Τυχαία Θέματα