Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που υπέβαλε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία, που προσλαμβάνει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τις ραγδαίες εξελίξεις πυροδότησε η επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της ΕΡΤ

στην Αγία Παρασκευή, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε θεσμική εκτροπή.
«Αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν πρόκειται να την αποδεχθούμε. Μπήκατε νύχτα στο ραδιομέγαρο, αύριο μπορεί να μπείτε πάλι νύχτα στα σπίτια των ανθρώπων που χρωστούν και να τα βγάλετε στον πλειστηριασμό. Η πορεία προς την οικονομική καταστροφή πρέπει σταματήσει τώρα», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε οτι η ευθύνη βαραίνει όλους τους βουλευτές, όλων των πτερύγων της βουλής και πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Δίνεται η ευκαιρία να αποδειχθεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή και αρραγής», απάντησε ο Κυριάκος Μητοστάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε απόψε το τελευταίο του χαρτί υποτίθεται για την ΕΡΤ, αλλά στην ουσία το κάνει για να συγκρατήσει το κόμμα του που σπαράσσεται μεταξύ ευρώ και δραχμής, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νοιάζεται καθόλου και η κίνηση λειτουργεί σαν μαχαιριά στη χώρα μας την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και θα έπρεπε όλη της η προσοχή να είναι στραμμένη εκεί.

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί κανονικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση, κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.

“Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τσίπρα που μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον καθημερινό αγώνα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, καθώς και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του, τονίζει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ, κλειστή παραμένει η Μεσογείων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της συγκέντρωσης της ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΣΥ έξω απο το Ραδιομέγαρο. Επι τόπου παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται.

«Ασφαλώς δεν μου αρέσει η εικόνα με τα ΜΑΤ, όπως και η εικόνα μίας ΕΡΤ κατειλημμένης από εργαζόμενους» δήλωσε νωρίτερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής. Η ΝΕΡΙΤ-πρόσθεσε- θα λειτουργήσει στις αρχές του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα