Προτεραιότητες Παπαδήμου στο υπουργικό

Σημειώματα με τις προτεραιότητες των υπουργών ζήτησε ο  πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ενώ ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί Κυβερνητική Επιτροπή. "Θετικές” χαρακτήρισε τις εξελίξεις στην Ελλάδα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης θα γίνει μόλις ληφθούν οι
απαραίτητες έγγραφες δεσμεύσεις.
“Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης” τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει άμεσα να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την ολοκλήρωση του νέου προγράμματος.

Οι προγραμματικές δηλώσεις θα αρχίσουν Δευτέρα ή Τρίτη κάτι που θα οριστικοποιηθεί σήμερα, σε νέα επικοινωνία του κ. Παπαδήμου με τον Πρόεδρο της Βουλής.

Σταθερό φορολογικό περιβάλλον, μείωση φορολογικών συντελεστών και αναπτυξιακό προϋπολογισμό ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος, όπως δήλωσαν στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Φρόσω Ζαγορίτου και Γιάννη Θεοδόση, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΛΠΕ Αντώνης Ζαίρης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ Μπάμπης Μωραίτης.

Σε ισχύ παραμένει το αίτημα των έγγραφων διαβεβαιώσεων για την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου διαμηνύουν οι Βρυξέλλες. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί είπε επίσης ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης, συνδέεται με την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος.

Υπαρκτός ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας στην Ελλάδα σημειώνεται σε έκθεση της Bank of America – Merrill Lync, παρά το γεγονός ότι αποτελεί θετική έκπληξη, όπως αναφέρεται, η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος καλείται να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και να οδηγήσει τη χώρα με αργούς ρυθμούς, ξανά στην ανάπτυξη.

Επενδύσεις σε ακίνητα στο Λονδίνο που φθάνουν τις 250 εκατομμύρια λίρες έχουν κάνει Έλληνες τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με ένθετο περιοδικό της γαλλικής εφημερίδας L'Express. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Έλληνες επενδυτές επιδιώκουν να τοποθετήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, σε χώρες που θεωρούν πιο ασφαλείς, νομισματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα