Προθεσμία για τις λίστες

Εντός πέντε ημερών καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να στείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον κατάλογο των υπαλλήλων, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους ή τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Εν τω μεταξύ, επιστολή προς όλους τους υπουργούς με την οποία τους ζητεί να καταθέσουν αιτήματα ως προς τις ανάγκες φορέων και υπηρεσιών σε προσωπικό, προκειμένου να ξεκινήσει
άμεσα η διαδικασία των μετατάξεων και μεταφορών, απέστειλε ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης. Επιμένει ότι οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν σε φορείς που έχουν ανάγκες, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο απολύσεων.

Τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν μόνο 1000 άτομα, επισήμανε ο εντεταλμένος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Αγκελας Μέρκελ, για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία και υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν  οι υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντιδρώντας στην προοπτική απομάκρυνσης υπαλλήλων  αορίστου χρόνου.

Την ίδια ώρα, την απόλυση από το ΙΚΑ 500 εργαζομένων, δείχνουν  αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη του νόμου, που προβλέπει την «είσοδό τους» στο Ίδρυμα. Ειδικότερα, οι 500 εργαζόμενοι, το 2010, είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να προσληφθούν στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος. Όμως, εκείνη την περίοδο είχε δρομολογηθεί η διαδικασία της αποκρατικοποίησής της ΑΤΕ, με αποτέλεσμα να μην   προσληφθούν στην τράπεζα αλλά στο ΙΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα