Πρόθυμος για μεταβατική κυβέρνηση

Στη Βουλή μεταφέρεται το πολιτικό θρίλερ περί συναίνεσης και κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με τον Γιώργο Παπανδρέου να καλεί τον Αντώνη Σαμαρά, έστω και τώρα -όπως είπε- να επανεξετάσει τη θέση του

και να πάρει άμεσα μέρος στις συζητήσεις για συγκρότηση μιας κυβέρνησης με την ευρύτερη δυνατή στήριξη. «Αν δεν συναινέσουμε όλοι δεν θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός και δήλωσε πρόθυμος να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για ένα σχήμα με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή και κατόπιν, αφού διασφαλιστεί η ομαλή πορεία της χώρας και η ψήφιση της δανειακής σύμβασης, να πάμε σε εκλογές. «Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα μου, δεν με ενδιαφέρει να επανεκλέγω, μόνο να σώσουμε την πατρίδα, ας κάτσουμε να συζητήσουμε κ. Σαμαρά» είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός, χαιρετώντας ξανά την πρόθεση της ΝΔ να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, επισήμανε ότι «έγινε ένα μεγάλο πολιτικό βήμα» και σημείωσε πως η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης που θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και μετά θα διεξαγάγει εκλογές, πρέπει να συζητηθεί. «Ας συζητηθούν όλα, εξ ουρανού θα έπεφτε έτσι η κυβέρνηση; Είναι υπεύθυνο αυτό; Ή υπήρχε κάποια κυβέρνηση που περίμενε; Δεν απέκλεισα κανένα θέμα από τη συζήτηση. Να αρχίσουν άμεσα οι συζητήσεις για τη συγκρότηση ενός σχήματος ευρύτερα αποδεκτού, ικανού, που να υπηρετεί τις εθνικές ανάγκες και αφού έχουμε διασφαλίσει την ομαλή πορεία της χώρας την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης να πάμε σε εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Τέλος, κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να επανεξετάσει τη θέση του. «Τον καλώ να επανέλθει στην αίθουσα, τον καλώ να πάρει μέρος στη συζήτηση» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα