«Πρώτο θέμα» η Ελλάδα

Κεντρικό θέμα εξακολουθεί να είναι σε όλα τα διεθνή MME η Ελλάδα. Δεκάδες ξένοι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην Ελλάδα παρακολουθώντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και στέλνοντας ανταποκρίσεις στα μεγαλύτερα μέσα παγκοσμίως.

BBC
To BBC φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Α. Σαμαρά, ότι ο πρωθυπουργός πρέπει πρώτα να παραιτηθεί για να υπάρξει διάλογος, ενώ παράλληλα έχει ένα άρθρο για την πολιτική ζωή του Γ. Παπανδρέου.

CNN
Με συνεχείς ενημερώσεις το CNN ενημερώνει τους αναγνώστες της ιστοσελίδας του ότι ο πρωθυπουργός θα παραιτηθεί αμέσως μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας και πως σήμερα ηγείτο για τελευταία φορά το υπουργικό συμβούλιο.

Al Jazeera
Πρώτο θέμα και στο Al Jazeera η παραίτηση του πρωθυπουργού, που αναμένεται να γίνει μόλις συμφωνήσουν με την αντιπολίτευση.

Reuters
Το Reuters αναφέρει πως η Ευρώπη πιέζει για μια λύση μέσα στις επόμενες 24 ώρες με το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

El Pais
Η ισπανική El Pais μιλάει για σίγουρη αποχώρηση του Παπανδρέου μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, ενώ φιλοξενεί άρθρο όπου θεωρεί ως πιθανό διάδοχό του τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Deutsche Welle
Η ιστοσελίδα της Deutsche Welle σε άρθρο της στην κεντρική σελίδα μιλάει για το γεγονός ότι η λύση στην Ελλάδα περιστρέφεται γύρω από τις αψιμαχίες των δύο μεγάλων κομμάτων.

Guardian
Η Guardian σημειώνει ότι μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να παραιτηθεί άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα