Πρωτότυπη διαμαρτυρία κατά του Πούτιν

Ρώσοι συγγραφείς που συνδέονται με την αντιπολίτευση κάλεσαν σήμερα τους πολίτες να συμμετάσχουν την Κυριακή σε μια πρωτότυπη διαδήλωση εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν προσκαλώντας τους σ' ένα περίπατο στη Μόσχα ανάμεσα στα μνημεία δύο μεγάλων της ρωσικής λογοτεχνίας, του Αλεξάντρ Πούσκιν και του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ.

«Εφόσον φαίνεται πως σήμερα απαγορεύεται να περπατάει κανείς στις λεωφόρους και τα πάρκα της Μόσχας, μια ομάδα απελπισμένων πολιτών, αποτελούμενων στην
πλειοψηφία τους από συγγραφείς, αποφάσισε να περπατήσει ανάμεσα στο μνημείο του Πούσκιν και σ' αυτό του Γκριμπογέντοφ», έγραψε στο μπλογκ του ο συγγραφέας Μπόρις Ακούνιν, τα αστυνομικά μυθιστορήματα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Μετά τη βίαιη καταστολή από την αστυνομία μιας διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στις 6 Μαΐου, εκατοντάδες αντιπολιτευόμενοι τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν οργανώνουν καθημερινά συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης, στις λεωφόρους ή τα πάρκα.

Δεν κρατούν πανό, δεν φωνάζουν κανένα σύνθημα και αρκούνται να περπατούν ή να συζητούν κατά μικρές ομάδες, γεγονός που δεν εμποδίζει την αστυνομία να τους διαλύει βίαια, όπως διαπίστωσαν τις τελευταίες ημέρες δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Από την Κυριακή, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί κατά τις συγκεντρώσεις αυτές.

«Ο στόχος της επιχείρησής μας είναι να καταλάβουμε αν είναι δυνατόν για τους Μοσχοβίτες να περπατούν ελεύθερα στην πόλη τους ή αν είναι απαραίτητο να έχουν γι' αυτό ειδική άδεια», διευκρίνισε με αρκετή ειρωνεία ο Μπόρις Ακούνιν.

Άλλοι Ρώσοι συγγραφείς όπως η Λουντμίλα Ουλίτσκαγια, ο Λεβ Ρουμπινστάιν, ο Ντμίτρι Μπίκοφ και ο Βίκτορ Σεντέροβιτς καλέσαν επίσης τον κόσμο να συμμετάσχει σ' αυτό τον περίπατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Keywords
Τυχαία Θέματα