Προβλήματα ρευστότητας του τεχνικού κόσμου

Με τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης.

Η διοίκηση της ΠΕΔΜΕΔΕ έθεσε τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο τεχνικός κόσμος, θέματα εκσυγχρονισμού των τιμολογίων, αναθεώρησης των τιμών, κατάργησης του συστήματος δημοπράτησης με το σύστημα «μελέτη - κατασκευή»,

θέματα επίβλεψης των έργων από πιστοποιημένους ιδιώτες μηχανικούς και την εξασφάλιση των πιστώσεων των δημοπρατουμένων έργων.

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του ΣΑΤΕ, έθεσαν από την πλευρά τους θέματα περαιτέρω διαφάνειας στη διαδικασία παραγωγής των δημοσίων έργων, επιτάχυνσης της απορρόφησης των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και ζητήματα που αφορούν το Μητρώο των Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕΠ).

Από την πλευρά του ο Στ. Καλογιάννης τόνισε στους εκπροσώπους των εργοληπτικών οργανώσεων ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η παράλληλη προώθηση των μεγάλων οδικών αξόνων που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης και τα δημόσια έργα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα, για τις συμβάσεις παραχώρησης ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι έχουν παγώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα χρειαστεί να ληφθούν αποφάσεις αρκετά σύντομα ενώ διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο εξετάζει ξεχωριστά κάθε έργο, με στόχο να επανεκκινήσουν όσα έχουν σταματήσει και να δημοπρατηθούν το συντομότερο δυνατό όσα έχουν ωριμότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα