Προβλήματα στη χιονισμένη Θεσσαλία

Χιονισμένη ξύπνησε σήμερα η Λάρισα, όπου η κυκλοφορία στις συνοικίες της γίνεται κυρίως γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αντιθέτως, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση σε όλη την ορεινή και ημιορεινή Πελοπόννησο. Το ύψος του χιονιού μέσα στην Τρίπολη ξεπερνά τα 15 εκατοστά και με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία μέσα στην πόλη, αφού στους περισσότερους δρόμους που δεν μπορούν, λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, να περάσουν εκχιονιστικά μηχανήματα το χιόνι έχει παγώσει. Συνεργεία των δήμων, της περιφέρειας

και της κοινοπραξίας Μορέας καταβάλουν προσπάθειες να κρατήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοικτό.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον αυτοκινητόδρομο και στο εθνικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, οι οδηγοί όμως πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να τις χρησιμοποιήσουν καθώς οι συνθήκες διαρκώς μεταβάλλονται.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στο νομό Τρικάλων, όπου ακόμα και στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τα 30 εκατοστά.

Επίσης σε αρκετά σημεία παρατηρείται διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Χρήστου Χούνου, το εθνικό δίκτυο στο νομό Τρικάλων είναι όλο ανοικτό, αλλά απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο επαρχιακό δίκτυο γίνονται προσπάθειες να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι με 10 μηχανήματα και 19 στο εθνικό της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Στα ορεινά το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο, ενώ στα πεδινά τους 50 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα