Πτώση της θερμοκρασίας

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών που εκδόθηκε το Σάββατο 01-12-2012, στις 13:00 τοπική ώρα.

Ισχύει από τη Δευτέρα 03-12-2012 έως και την Παρασκευή 07-12-2012.

Δευτέρα 03-12-2012

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία

εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1300μ) και το βράδυ σε περιοχές της βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 800 μετρά).

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και αργότερα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Τρίτη 04-12-2012

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία ,τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τις πρωινες ώρες ισχυρές και βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χωρά αρχικά τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, αλλά γρήγορα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση.

Τέταρτη 05-12-2012

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χωρά. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 στο Ιόνιο πιθανόν 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο. Τις πρωινες όμως ώρες της τέταρτης παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Πέμπτη 06-12-2012 & Παρασκευή 07-12-2012

Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική, τη νότια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά.

Άνεμοι: Στο βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα