Πυρετός επαφών για PSI και σύμβαση

Σύσκεψη με τους υπουργούς, οι οποίοι εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση, έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενώ το απόγευμα θα βρεθεί στην Αθήνα ο Τσάρλς Νταλάρα

για τη συμφωνία επί του PSI. Εν τω μεταξύ, νέα συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να συγκαλέσει, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή ή το Σάββατο, πριν από την αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός με στόχο τη συμφωνία επί των βασικών σημείων της δανειακής σύμβασης, αλλά και την στήριξη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος θα ξεκαθαρίσει στους κ. Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη ότι η στήριξη του κυβερνητικού έργου είναι απαραίτητη και πως η ευθύνη για τις αποφάσεις των βουλευτών βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής, επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους σε ότι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού λέγοντας ότι «δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στο τραπέζι θέμα ανασχηματισμού».

Ο κ. Παπαδήμος αναφέρουν συνεργάτες του είναι εξαιρετικά προβληματισμένος από τα όσα συνέβησαν κατά την ψήφιση του του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Πρόταση Νταλάρα για το PSI

«Ο στόχος είναι να συμφωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν σε όλα τα εκκρεμή νομικά και τεχνικά ζητήματα. Μετά τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, οι επικεφαλής θα επιστρέψουν στην Αθήνα αύριο για ανεπίσημες συζητήσεις», ανέφερε την Τετάρτη η ανακοίνωση του IIF.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νταλάρα κομίζει πρόταση στην Αθήνα για ένα μεσοσταθμικό επιτόκιο χαμηλότερο του 4% και συγκεκριμένα κοντά στο 3,80%.

Keywords
Τυχαία Θέματα