Ρατσιστική βία

Με τη ρατσιστική βία και τις πρακτικές πάταξης του φαινομένου στην Ευρώπη ασχολήθηκε η έρευνα που ολοκληρώθηκε σήμερα στην εκπομπή «εννιά Δέκα» με τον Τάκη Καμπύλη.
Την έρευνα απασχόλησε ακόμη, το τι μπορεί να κάνει η ελληνική πολιτεία, πώς μπορούν να αντιδράσουν οι μάρτυρες ρατσιστικών επιθέσεων και ποιά δικαιώματα έχουν από τον νόμο.

Την έρευνα επιμελούνται οι δημοσιογράφοι Ελευθερία Κουμάντου, Αλεξάνδρα Βουδούρη, Έλενα Καρανάτση και Νάντια Σκεπετάρη .

«Η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται είτε κάποιος είναι παράνομος , είτε είναι νόμιμος, εδώ» δήλωσε
στον Αθήνα 984 ο Δήμαρχος Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η περιοχή του αποτελεί στόχο εδώ και αρκετό καιρό.

«Όλα τα όργανα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Συμβουλίου τη Ευρώπης και του ΟΗΕ , όλα παρατηρούν ότι η αντιρατσιστική νομοθεσία έχει προβλήματα  εφαρμογής στην Ελλάδα» επεσήμανε, μιλώντας στον Αθήνα 984 , η  Τίνα Σταυρινάνη, Δικηγόρος και συνεργάτης Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Όπως είπε, υπήρξε καταδίκη από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τα δικαιώματα του ανθρώπου επειδή ακριβώς δεν διερευνήθηκε το ρατσιστικό κίνητρο σε μια υπόθεση με Ρομά και υπογράμμισε ότι πρέπει να συσταθεί μια ειδική μονάδα που να εκπαιδευτεί στο πως να αντιμετωπίζει το ρατσιστικό κίνητρο.

Η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, μίλησε στον Αθήνα 984 για πολλαπλασιασμό των φαινομένων ρατσιστικής βίας επισημαίνοντας ότι «είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να εμπλακεί η ελληνική κοινωνία σε τέτοιου τύπου συγκρούσεις οι οποίες απλώς θα δημιουργήσουν ένα σπιράλ προς καταστάσεις που κάποια στιγμή θα δούμε ότι θα γίνουν και εκτός ελέγχου».  
Keywords
Τυχαία Θέματα